Gemeente Rotterdam

Senior Procesmanager Expertisecentrum Processen - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 17-09-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Rotterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris maximaal € 5.520,- (schaal 12) ...
Senior Procesmanager Expertisecentrum Processen

180000GQ


Functiegebied: Projectmanagement
Organisatie: Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
Aantal uren per week : 36
Werk- en denkniveau: WO

Publicatiedatum: 6 sep 2018

De functie

In Rotterdam werken we met een Expertisecentrum Processen. Ter versterking van het team, zijn we op zoek naar senior procesmanagers. Een echte expert en ontwikkelaar. Ontwikkelaar van het Expertisecentrum en de brede ontwikkeling van het vakgebied proces–, kwaliteits- en verandermanagement binnen het team en in de organisatie. Iets voor jou? Dan moet je zeker verder lezen!

Als afwisseling en dynamiek je aanspreken, dan is deze job echt iets voor jou. Want hoewel je functie Senior Procesmanager is, zien we voor jou verschillende rollen weggelegd.

Die van…
 • Initiator – van de inhoudelijke ontwikkeling van het expertisecentrum;
 • Coördinator – coördinerende en uitvoerende rol bij het bewaken van de geleverde kwaliteit, ondersteunen van en het blijvend opleiden van collega’s in de discipline procesmanagement/ businessprocessen;
 • Adviseur – richting management t.a.v. verbeteringen en risico’s op het vakgebied;
 • Netwerker – ontwikkelen en onderhouden van netwerken op landelijk niveau;
 • Specialist – je hebt een eigen aandachtsgebied. Bijvoorbeeld veranderkunde en Design thinking.

Als jij solliciteert en langs komt voor een kop koffie van heilige boontjes, vertellen we je graag meer over de complexe verandertrajecten die jij mag begeleiden. Of hoe je de ontwikkeling van klantreizen en Service Design trajecten gaat vormgeven.

Tot snel!

Vraag en aanbod

In Rotterdam zijn we niet snel tevreden. We gaan voor het beste, elke keer weer. En jij zorgt ervoor dat we dit krijgen. Niet alleen, maar samen met collega’s. Dynamiek, complexiteit en diversiteit in een grote organisatie, daar loop jij voor warm. Als je het ons vraagt, omschrijven we jou als iemand met…
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring en WO achtergrond op het vakgebied procesmanagement, aangevuld met een of meerdere aandachtgebieden zoals veranderkunde, kwaliteitsmanagement, Design Thinking, proces-en datamining;
 • kennis van procesarchitectuur en MAVIM (pré);
 • aantoonbare kennis en ervaring op één of meerdere aandachtsgebieden;
 • ervaring in het adviseren en de skills om een goede sparring partner te zijn voor directie, management en de diverse opdrachtgevers binnen het concern;
 • het vermogen om conceptueel te denken en te schakelen tussen de diverse belangen;
 • de kwaliteiten om mensen op te leiden, te coachen, te enthousiasmeren om volgens de nieuwste inzichten te gaan werken.

Werken in Rotterdam met een topbaan in een team dat volop in ontwikkeling is en tegelijkertijd voor de uitdaging staat om de organisatie verder te helpen, dat is wat we je bieden!

Daarnaast kun je rekenen op:
 • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, maar het kan oplopen tot maximaal € 5.520,- (schaal 12) o.b.v. een 36-urige werkweek;
 • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • Een ABP-keuzepensioen;
 • Reiskostenvergoeding, waarbij we reizen per openbaar vervoer stimuleren;
 • Uitstekende verlofregelingen;
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma;
 • Een individueel keuzebudget van 16,3%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet.
Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Of heb je liever een fiets? Het kan allemaal!


Omschrijving afdeling

De afdeling Informatiebeheer & Processen binnen de directie Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek (IIFO) bestaat uit vier teams: Centraal Informatie Beheer en het Fysiek Archief. Daarnaast zijn er twee Expertise Centra. Informatiebeheer en Processen. Als Senior Procesmanager ECP versterk je het team van het Expertisecentrum Processen. En met elkaar realiseer je - door het bieden van ondersteuning aan de business van het hele concern en in samenhang met de overige disciplines vanuit de afdeling Informatiebeheer & Processen samen met de business -: standaardisatie, kostenbesparingen, kwaliteitsverbetering en verandering van taken op het vlak van informatiebeheer en processen binnen de organisatie. Er wordt ingezet vanuit het Expertise Centrum Processen op het uitwerken van de vraag en het realiseren van verander-/vernieuwingsprojecten, waaronder proces(her)ontwerp, procesanalyse, procesbegeleiding, het inzetten van lean-trajecten en (het faciliteren van) de implementatie.


Over de organisatie


Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt. Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen


Beschrijving Cluster

Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken. Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Contactgegevens

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Gertruud Hurkmans, Teamleider Expertisecentrum a.i., tel. 06-23030935 of Caroline den Hartog, tel. 06-53325972. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Martijn Roosen, Recruiter, te bereiken via tel. 06-27148536.

Solliciteren kan direct via de 'Solliciteer' button.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, worden niet meer in de selectieprocedure meegenomen.

NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Martijn Roosen
Telefoon 06-27148536

Vestigingsplaats

Solliciteer