Gemeente Rotterdam

Re-integratieadviseur - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 01-03-2018 Functiecategorie Personeel & Organisatie / HRM
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4.225
Re-integratie adviseur 1800005A

De functie


Bouwen aan de toekomst
Werken in Rotterdam is leuk, werken aan Rotterdam is nog veel leuker. Jij bouwt aan de toekomst van Rotterdam door actief te ondersteunen en de voortgang te monitoren bij langdurige verzuimdossiers. Dit doe je in nauwe samenwerking met de direct leidinggevende, maar ook samen met andere betrokken disciplines, zoals HR Advies, en de bedrijfsarts. Jouw doel is om een snelle re-integratie te bewerkstelligen. Lukt dat niet, dan bouw je een volledig en kwalitatief goed WIA-dossier op. Ook bouw je aan de toekomst door:
 • betrokken partijen in de juiste richting te bewegen, zonder daarbij de relatie te schaden (warme zakelijkheid);
 • casemanagers persoonlijk te begeleiden, zodat ze vanaf het begin van het verzuim – maar liefst ook ver daarvoor al – het goede gesprek met hun medewerkers voeren om te weten wat er speelt en waar risico’s liggen; 
 • uitstekend procesmanagement te voeren;
 • verbeterpunten te signaleren en mee te denken over praktische oplossingen.

Bouwen doe je met elkaar

Samen met collega professionals maak jij deel uit van het team Vitaal en Veilig Werken. Dit team is onderdeel van de afdeling HR Advies en Beleid. Jouw toekomstige collega’s vormen met elkaar een divers team dat met veel plezier voor een veilige en gezonde werkomgeving gaat. Ze zijn betrokken en staan altijd voor hun collega’s klaar. Jouw directe leidinggevende is teamleider Wim de Jager. Hij is een professional die zijn team vertrouwen geeft en hen verantwoordelijkheid laat nemen.

Vraag en aanbod
Deze vacature biedt jou de kans om verzuimbegeleiding verder op de kaart te zetten binnen onze gemeente. Jij kunt jouw stempel zetten op een enorm sterk (werkgevers)merk. Daarbovenop kun je als onze re-integratieadviseur ook nog eens rekenen op (onder andere):
 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Diverse opleiding- en ontwikkelmogelijkheden én flexibiliteit in werktijden en –locaties;
 • een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket waaronder goede mogelijkheden voor ontwikkeling en een individueel keuzebudget van 16,8% van je maandsalaris dat je op diverse manieren kunt besteden.

Op https://www.rotterdam.nl/werken-leren vind je meer informatie over arbeidsvoorwaarden en andere aspecten die de gemeente Rotterdam tot een aantrekkelijk werkgever maken

Kunnen we op jou rekenen?

Met jouw ruime ervaring in verzuimbegeleiding weet jij je kennis en kunde te combineren met uitstekende gespreksvoering. Je deelt de visie ‘verzuim is gedrag’ en handelt hier ook naar, met warme zakelijkheid. Je weet wanneer je moet escaleren, neemt daarin je verantwoordelijkheid voor het proces en pakt door om zaken tot een goed einde te brengen. Je focust op mogelijkheden en denkt in kansen en uitdagingen. Je bent ondernemend en toont lef waar nodig. Op deze manier lever je een stevige bijdrage aan verzuimreductie. Je weet wat er in de organisatie speelt en speelt daar ook op in. Jij komt (gevraagd en ongevraagd) met advies om verzuim te voorkomen of voor een snelle re-integratie. De zwaarte in deze functie ligt op:
 • regievoering in het WVP-proces;
 • ondernemerschap en lef;
 • oplossingen op procesniveau initiëren.

Je werkt op typisch Rotterdamse wijze: met lef, initiatief, ondernemend en altijd op zoek naar vormen van samenwerking en ontwikkeling. Je beschikt over goede adviesvaardigheden en streeft altijd naar het beste resultaat. Je kunt buiten kaders denken, goed op verschillende niveaus schakelen, bent creatief in denken én in doen en weet draagvlak te creëren voor jouw oplossingen. Daarnaast breng je ook mee:
 • minimaal een afgeronde hbo-bachelor opleiding. Het liefst richting arbeidsre-integratie;
 • bij voorkeur een afgeronde opleiding register casemanager;
 • minimaal drie jaar werkervaring, bijvoorbeeld als re-integratieadviseur of casemanager;
 • kennis van de laatste ontwikkelingen in de markt van verzuim en re-integratie;
 • uitstekende coachende en adviserende vaardigheden maken je tot een stevige gesprekspartner.

Omschrijving afdeling

Samen met collega professionals maak jij deel uit van het team Arbo, Verzuim, Re-integratie en Integriteit (AVRI). Dit team is onderdeel van de afdeling HR Advies en Beleid. Jouw toekomstige collega’s vormen met elkaar een divers team dat met veel plezier voor een veilige en gezonde werkomgeving gaat. Ze zijn betrokken en staan altijd voor hun collega’s klaar. Jouw directe leidinggevende is teamleider Wim de Jager. Hij is een professional die zijn team vertrouwen geeft en hen verantwoordelijkheid laat nemen.

Over de organisatie
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt.
Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?
Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster

Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Contactgegevens

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Wim de Jager, Teamleider, tel. 06-20600668. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ewoud Pouwer, Recruiter, te bereiken via tel. 06-14429690. Solliciteer via de ''Solliciteer'' button.

Het sollicitatiegesprek is gepland op vrijdag 16 maart 2018.
Het arbeidsvoorwaardengesprek is gepland op maandag 19 maart 2018.


Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Personeel & Organisatie / HRM
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Verzuimbegeleiding, Re-integratie, Proces.

Contactgegevens

Contactpersoon Ewoud Pouwer
Telefoon 06-14429690

Vestigingsplaats

Solliciteer