Gemeente Rotterdam

Product owner - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 20-04-2018 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris maximaal € 5.520 (schaal 12) o....
Product owner

Perfecte informatiesystemen bij de gemeente Rotterdam: dat is waar jij voor gaat.

Bijdragen aan up-to-date en professioneel informatiebeheer bij de gemeente Rotterdam, dat is waar jij voor gaat. Jij weet als product owner als geen ander wat jouw producten in hun mars hebben en dit kun jij goed verkopen bij de clusters. Samen met je collega’s boek je mooie resultaten en werk je aan de digitale dossiervorming. Jij krijgt bij ons de kans om informatiebeheer verder op de kaart te zetten en het bewustzijn rondom digitale dossiervorming in al zijn facetten te vergroten. Zo werk jij mee aan de mooiste stad van Nederland en maak jij je sterk voor meer dan 620.000 Rotterdammers.

Bouwen aan de toekomst
De afdeling Informatiebeheer & Processen is dé product owner van een viertal concernbrede voorzieningen: DMS, een in Rotterdam ontwikkeld zaak- en dossiersysteem, het nog aan te besteden documentcreatiesysteem (sjabloongenerator) en de enterprise-searchengine. Samen met een collega ben jij product owner van deze concernsystemen. Door jouw flexibiliteit en oog voor resultaat ben je als teamlid breed inzetbaar in projecten, beheer- en andere taken op het vlak van informatiebeheer.

Je belangrijkste taken als product owner zijn het:
 • bouwen aan een professionele gebruikersorganisatie samen met functioneel beheer.
 • bepalen van de visie en koers m.b.t. de concernsystemen.
 • afstemmen van (niet-)functionele eisen en wensen met de business.
 • letten op planning en budget.
 • zorgen dat diverse partijen aan boord blijven.
 • op een lijn brengen van diverse beelden en verwachtingen vanuit de organisatie.

Bouwen doe je met elkaar
Samen met 14 professionals maak jij deel uit van het Expertisecentrum Informatiebeheer. Jouw toekomstige collega’s vormen een divers team dat met veel plezier voor een veilige en gezonde werkomgeving gaat. Ze zijn betrokken en staan altijd voor hun collega’s klaar.

De afdeling
De afdeling Informatiebeheer & Processen is onderdeel van de directie Innovatie, Informatie, Facilitair en Onderzoek. Informatiebeheer betreft het beheer van alle informatie die gecreëerd wordt tijdens het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten en transacties. De informatie kan zich bevinden in een zaaksysteem, DMS, netwerkschijf, procesapplicatie, als registratie in een database, etc. Deze informatie wordt beheerd in alle levensfasen: vanaf creatie, tijdens en na behandeling tot en met vernietiging of overdracht aan het Stadsarchief. Het Expertisecentrum Informatiebeheer is één van de zes teams van de afdeling. Medewerkers ondersteunen en adviseren de collega’s van de primaire processen door een integrale benadering van informatiebeheer met kennis van de betreffende wet- en regelgeving.
Tot het takenpakket van de medewerkers van het Expertisecentrum Informatiebeheer behoren onder andere het voorbereiden van kaders en instrumenten voor duurzaam informatiebeheer, het inbrengen van kennis en ervaring bij digitaliseringtrajecten en het beheer van digitale informatie. Het Expertisecentrum bevordert bewustzijn met betrekking tot informatiebeheer (eigen verantwoordelijkheid) en beoogt een gedragsverandering bij medewerkers en ondersteunt het digitale werken.

Op ons kan je rekenen
Werken in Rotterdam met een topbaan in een topteam, dat is wat we je bieden. Daarnaast kun je rekenen op:
 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, maar het kan oplopen tot maximaal € 5.520 (schaal 12) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • een ABP-keuzepensioen.
 • reiskostenvergoeding, waarbij we reizen per openbaar vervoer stimuleren.
 • uitstekende verlofregelingen.
 • een aantrekkelijk opleidingsprogramma.
 • een individueel keuzebudget van 16,3%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Of heb je liever een fiets? Het kan allemaal!

Kunnen we op jou rekenen?
Rotterdam is dé stad waar jij je thuis voelt. Dit zorgt dat jij in jouw werk altijd voor het beste resultaat gaat. Resultaat dat behaald wordt dankzij uitstekende adviesvaardigheden en een goede samenwerking met collega’s. Jij komt met ideeën op de proppen die je op overtuigende wijze overbrengt. Deze concepten bedenk jij met in jouw achterhoofd de organisatie en de burgers van Rotterdam. Nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen zie jij als een kans en zeker niet als een bedreiging. Dynamiek, complexiteit en diversiteit in een grote organisatie, daar loop jij voor warm.

Naar jouw nieuwe job breng je ook mee:
 • wo-werk- en -denkniveau.
 • minimaal 5 jaar ervaring als product owner waarbij je werkte aan complexe projecten of in een adviesfunctie op het vlak van informatiebeheer of informatiemanagement.
 • relevante opleidingen op het gebied van informatiebeheer en aanvullende automatiseringscursussen.
 • kennis van geautomatiseerde informatiesystemen ter ondersteuning van werkprocessen.
 • ervaring met DMS, DCS of enterprise search.

Make it happen
Denk jij dat je fluitend door onze twee gesprekken komt en wil jij werken bij én aan de mooiste stad van Nederland? Reageren kan via de 'Solliciteer' button. Overtuig ons van jouw vaardigheden!

Wil jij meer informatie en kennis maken met jouw toekomstige collega’s? Op woensdag 25 april kun jij om 10.30 of 14.00 uur langskomen bij het Expertisecentrum Informatiebeheer aan de Wilhelminakade 179. Meld je uiterlijk maandag 23 april aan bij Bart Ballaux en vermeld daarbij welke sessie je wil komen. Vergeet je identiteitsbewijs niet, anders kun je niet zien hoe leuk het werken is bij ons.

Pas afgestudeerden en young professionals worden aangemoedigd om te solliciteren. Kandidaten die aan het volledige functieprofiel voldoen, genieten evenwel de voorkeur.

Antwoord op jouw vragen
Heb je inhoudelijke vragen? Bel met Bart Ballaux, Programmamanager Expertisecentrum Informatiebeheer via 06 57 99 94 33. Heb je vragen over de wervingsprocedure bel met de Recruiter voor deze functie, Martijn Roosen via telefoonnummer 06 27 14 85 36.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Rotterdam, Product owner, IT, ICT, functioneel beheer.

Contactgegevens

Contactpersoon Bart Ballaux
Telefoon 06 57 99 94 33

Vestigingsplaats

Solliciteer