Gemeente Rotterdam

Medior Ontwikkelaar Concern Datawarehouse - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 21-08-2017 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris Een salaris van maximaal EUR 4....
Medior Ontwikkelaar Concern Datawarehouse

De functie

Als medior Ontwikkelaar Concern Datawarehouse (cDWH) werk je mee aan de ontwikkeling van het Concern Datawarehouse. Je maakt een impact-analyse van de uit te voeren DWH-wijzigingen op basis van een functioneel ontwerp (FO) en voert de uitbreidingen/wijzigingen van het huidige datawarehouse uit op basis van dit ontwerp. Je werkt zowel om het modelleren van data en ontwerpen van stermodellen als aan de aanpassingen in de voorportalen en de staging area, de Data Vault en de Data Marts. Je werkt volgens afgesproken standaarden en beleidslijnen en stemt werkzaamheden af met collega’s. Je signaleert problemen en adviseert proactief over oplossingen. Je verplaatst je in de rol en de doelen van de rapportageomgeving en vraagt je altijd af of jouw oplossing hieraan bijdraagt.

Vraag en aanbod
 • Je hebt HBO werk en denkniveau, bereikt door een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van (bestuurlijke) Informatica.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie/werkveld
 • Je hebt kennis van en ervaring met datawarehouses, Data Marts, de Data Vault methodiek, datamodellering en het ontwikkelen van stermodellen
 • Je hebt kennis van en ervaring met Oracle-databases, Oracle PL/SQL, SQL*Plus en TOAD
 • Je bent communicatief vaardig, accuraat, leergierig, flexibel, resultaatgericht en klantgericht
 • Je bent in staat om concepten te doorgronden
 • Je bent goed in de omgang met klanten en leveranciers
 • Je kunt kennis, ervaring en werkmethoden goed overbrengen op collega's

Ons aanbod
 • Een dynamische en flexibele werkomgeving in een zelfstandig team
 • Een salaris van maximaal EUR 4.740,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek exclusief toeslag onregelmatige dienst. Dit is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingen
 • Een Individueel Keuzebudget dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld fitness, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe fiets
 • Flexibel werken volgens Het Nieuwe Werken in moderne panden verspreid over de stad
NB. Bij voldoende reacties wordt de reactietermijn voor deze werving eerder gesloten.

Omschrijving afdeling
Jouw werkplek
In Rotterdam werk je bij de grootste ICT-afdeling in gemeenteland. Honderden collega’s houden zich dagelijks bezig met het beheren,beveiligen en (door)ontwikkelen van alle ICT-dienstverlening. Zowel binnen de organisatie als in de stad. We werken met de meest geavanceerde technologieën om Rotterdam beter en innovatiever te maken. Vanuit onze twee dedicated datacenters hosten we meer dan 1.000 applicaties, 500 databases en beveiligen we vele terabytes aan data. Zo zorgen we ervoor dat meer dan 10.000 collega’s, een miljoen burgers en vele bedrijven dagelijks ondersteund blijven. Dus wil jij werken voor een organisatie met 16.000 gebruikers, 20.000 mailboxen en die wekelijks een paar duizend aanvallen via internet buiten de deur houdt? Stuur ons dan snel je motivatie.

Cluster Bestuur- en concernondersteuning
Als medior ontwikkelaar concern datawarehouse kom je te werken bij het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning van de gemeente. De functie is onderdeel van de afdeling Ontwikkeling en Projecten van het domein IIFO (Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek). Je leidinggevende is de Teamleider Ontwikkeling Oracle.

Over de organisatie
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt. Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?
Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster
Het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning is de spil van de gemeentelijke organisatie en maakt kaders voor het hele concern. Zij zorgt enerzijds dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen en de schakel is tussen de burgers, het stadsbestuur en de gebieden. Anderzijds is het cluster de schakel met de overige (beleids)clusters op het gebied van bedrijfsvoering. ICT, HR, Facilitaire Zaken, Juridische Zaken, Onderzoek, Financiën, Inkoop en Communicatie zijn gebundeld. Zo levert het cluster haar bijdrage die de organisatie nodig heeft bij het uitvoeren van haar werk voor de stad.

Het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning biedt vakmanschap en kwaliteit, en speelt flexibel in op de vraag. Tegelijkertijd staat de positie van de medewerkers centraal. Bij de gemeente Rotterdam krijg je de kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities. Hiermee maak je het verschil in een organisatie die werkt voor de stad Rotterdam.

Contactgegevens
Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Rob Westrik, tel. 06-51660049. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Conny Chan, recruiter, tel. 06 12378752.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Gemeente, Medior ontwikkelaar, Datawarehouses, Data Marts.

Contactgegevens

Contactpersoon Rob Westrik
Telefoon 06-51660049

Vestigingsplaats

Solliciteer