Gemeente Rotterdam

Manager Beveiligingsprogramma - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 20-06-2017 Functiecategorie ICT - Hardware / Netwerk
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 6.413,- (schaal 14)...
Manager Beveiligingsprogramma
Voor 36 uur per week

Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad nog steeds kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar ambtenaren vragen. Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers? Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Het Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
De directie Veiligheid is organiek ondergebracht bij het cluster BCO, maar valt inhoudelijk onder de gemeentesecretaris. De directie Veiligheid is producent en regisseur van veiligheid in Rotterdam. Zij zet gemeentelijke instrumenten en veiligheidsbevoegdheden in voor een aantrekkelijker en veiliger Rotterdam en heeft de centrale positie om samen met andere partijen te werken aan een veilige stad. Een directie die slagvaardig en Rotterdammer gericht werkt en grensverleggend en omgevingsbewust is.

Op dit moment is de beveiliging van de gemeentelijke organisatie verdeeld belegd binnen het concern. De concerndirectie wil overstappen naar één eenduidige, gecoördineerde, organisatie brede aanpak. Het te ontwikkelen integrale beveiligingsprogramma heeft tot doel om snel en doelgericht te kunnen inspelen op (nieuwe) dreigingen en risico’s. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen de verschillende werkvelden en om een heldere governance-structuur.

Het geheel van beveiligingsmanagement bestaat uit een aantal essentiële elementen, zoals personele veiligheid en integriteit, fysieke beveiliging, informatiebeveiliging, bescherming persoonsgegevens, bewustwording en bedrijfscontinuïteit. Alles dient dusdanig te zijn ingericht en te werken dat het risico op schade aan de te beschermen belangen van de organisatie minimaal is. Als concern beveiligingscoördinator (BVC) draag je bij aan een veilige gemeentelijke organisatie.

De functie
Je bent, namens de concern beveiligingsambtenaar (BVA, de directeur van de directie Veiligheid) verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering van en toezicht op het kaderstellend beveiligingsbeleid van de gemeente. Je geeft vorm aan een cluster overstijgende aanpak van de beveiliging. Je draagt actief bij aan het onderhouden van dit beveiligingsbeleid en je houdt toezicht op de naleving ervan. Verder geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de BVA over onderwerpen die de integrale beveiliging raken. Dit doe je met de relevante interne en externe partners, zoals de CISO, de concern beveiligingsadviseur en door het deelnemen in en onderhouden van een professioneel netwerk op het gebied van security en intelligence. Je stuurt tevens functioneel het nog op te richten expertisecentrum beveiliging aan.

De functie van concern beveiligingscoördinator is beheersmatig ondergebracht bij de directie Veiligheid en functioneel is er een rechtstreekse lijn met de BVA. De BVA blijft de eindverantwoordelijke beveiligingsautoriteit. Je bewaakt namens hem op basis van risico inventarisatie de integrale beveiliging van organisatie, medewerkers, materieel, informatiesystemen, gebouwen en overige objecten en ziet toe op de uitvoering van het beveiligingsbeleid en de werking van de beveiligingsorganisatie.

We verwachten van je dat je op basis van de visie van het concern en samen met de relevante partijen tot een integraal beveiligingsprogramma komt. Je voelt je verbonden met de kernwaarden van de gemeente Rotterdam en je geeft hier invulling aan in je werk. Daarnaast heb je een hands-on-mentaliteit om te ondersteunen indien de situatie hierom vraagt. Je weet aandacht voor beveiliging op een creatieve en innovatieve manier vorm te geven, waarbij je het een uitdaging vindt om te prikkelen op een originele en laagdrempelige wijze. Pro actief denken en handelen is een vanzelfsprekendheid. Ook het verder verstevigen van het netwerk hoort hierbij.

Vraag en aanbod
Wij zijn op zoek naar een ervaren collega met senioriteit op het gebied van beveiliging, ervaring binnen een bestuurlijke omgeving en netwerkvaardigheid. Met je uitstekende adviesvaardigheden kun je besluitvorming beïnvloeden. Ook kun je standpunten goed uitdragen en andere partijen overtuigen. Je wordt binnen het concern een autoriteit op het gebied van integrale beveiliging. Verder ben je een echte netwerker en haal je voldoening uit het coachen en begeleiden van medewerkers. Je bent flexibel, kunt goed omgaan met veranderingen en je bent stressbestendig. Je hebt ruime ervaring met werken op strategisch en tactisch niveau, werken in een complex bestuurlijke omgeving en gevoelige casuïstiek en ervaring met crisismanagement. Van de BVC wordt verwacht dat deze ook buiten de reguliere werktijden bereikbaar/aanspreekbaar is. Als ook de bereidheid om kennis binnen het vakgebied up-to-date te houden.

Verder beschik je over: Academisch werk- en denkniveau, afgeronde opleiding(en) op het vakgebied (tenminste CPP bij voorkeur aangevuld met CISSP of bereid zijn deze laatste opleiding binnen 1 jaar te volgen), kennis van en inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen, minimaal negen jaar ervaring in een beveiligingsfunctie met (aantoonbaar) tenminste drie jaar in een leidinggevende functie, ruime ervaring met beleidsontwikkeling, kaderstelling en control in een vergelijkbare beveiligingsfunctie.

Vanwege de kwetsbaarheid van de functie is een veiligheidsonderzoek vereist.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 6.413,- (schaal 14) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Contactgegevens
Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Hans Kreuger, concern beveiligingsadviseur, directie Veiligheid, tel. 06-30455915.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Lizzy Noordberg, recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254.
Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Hardware / Netwerk
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, gemeente, veiligheid, beveiligingsmanagement

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer