Gemeente Rotterdam

ICT Solution Architect - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 08-06-2018 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris minimaal € 4.022,- (schaal 12) ...
2 (Senior) ICT Solution Architects

180000AK

Functiegebied: Automatisering / Informatisering
Organisatie: Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
Aantal uren per week : 36
Werk- en denkniveau: WO

Publicatiedatum: 21 mei 2018
Te reageren vóór: 14 jun 2018

Werk mee aan de oplossingen van grootstedelijke problemen als ICT Solution Architect bij gemeente Rotterdam!

De functie
Als (Senior) ICT Solution Architect ben je verantwoordelijk voor het technisch ontwerpen van ICT- oplossingen die passen in de Rotterdamse Referentie Architectuur (RORA; o.a. Gemma en Nora) en voldoen aan de behoefte van onze klanten. Je bent betrokken bij het ontwerp van zowel maatwerkoplossingen als standaardproducten die gebaseerd zijn op deze RORA. Als (Senior) Solution Architect vertaal je de klantwens naar werkende oplossingen op basis van de gestelde eisen vanuit de organisatie.

In de offertefase voer je de inhoudelijke dialoog met de klant of klantvertegenwoordigers en maak je op basis daarvan de ontwerp- en architectuurkeuzes. Hierbij schets je het scenario en maak je de bijbehorende inschattingen. Bij de realisatie van de oplossing bied je ondersteuning aan het projectteam. Je beschikt over specialistische kennis van een breed scala aan ICT-technologieën en bent in staat om je vakinhoudelijke visie zowel mondeling als op papier helder uit te dragen.

Wij zoeken twee ICT Solution Architects: een senior en een medior. De Senior krijgt, naast bijdragen aan innovatieve ICT-oplossingen, de coördinatie en aansturing van een team als extra verantwoordelijkheid.

Vraag en aanbod
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Solution Architect of soortgelijke functie.
  • Aantoonbare kennis en ervaring met het opstellen van ICT-ontwerpen, Project Start Architecturen (PSA) en Project Start Ontwerpen (PSO).
  • Ruime kennis van en ervaring met het opstellen van Referentie Architecturen, zoals Gemma en Nora.
  • Deskundig gesprekspartner op gebied van architectuur en ICT-oplossingen voor interne en externe stakeholders.
  • Bekend met complexe ICT-infrastructuren.
  • Volger van technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT-oplossingen;
  • Uitstekende adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen.
  • Specifiek voor de seniorrol geldt: overtuigingskracht en ruime ervaring in aansturing van mensen, projecten en het inrichten van processen.

We bieden je een interessante baan met zeer veel verantwoordelijkheid in een wereld die constant in verandering is. Met die ambitie creëren we daar waar nodig nieuwe producten en diensten en maken daarbij gebruik van de nieuwste technologieën. Dat vraagt om enthousiaste en betrokken medewerkers. Het lijnmanagement en projectleiders bouwen immers op jouw deskundigheid rond ICT-ontwikkelingen!

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris minimaal € 4.022,- (schaal 12) en maximaal € 5.984,- (schaal 13) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Omschrijving afdeling
De afdeling Ontwikkeling & Projecten, onderdeel van de directie IIFO (Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek), houdt zich bezig met projectleiding, advisering, security, systeem- & softwareontwikkeling en projectondersteuning voor diverse producten en diensten om de gemeente Rotterdam soepel te laten functioneren.

Over de organisatie
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt.

Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?

Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster
Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Contactgegevens
Houd jij van een dynamische en gevarieerde werkomgeving, ben je niet bang om het onbekende te verkennen, houd je van uitdagingen en heb je een pro-actieve ondernemersmentaliteit, dan ben jij de juiste kandidaat! voor ons!

Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Jiri Bruinzeel, Teamleider, tel.nr. 06-51073813. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Martijn Roosen, Recruiter, te bereiken via tel. 06-27148536.
Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, worden niet meer in de selectieprocedure meegenomen.

NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, IT Architect, Technisch ontwerper.

Contactgegevens

Contactpersoon Jiri Bruinzeel
Telefoon +31(0) 6-51073813

Vestigingsplaats

Solliciteer