Gemeente Rotterdam

Handhaver Milieu - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 01-09-2017 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris salaris maximaal € 2.662,- brut...
Handhaver Milieu

Als Milieucontroleur handhaaf je vooral op middelzware milieudelicten op het gebied van lozen, dumpen en verbranden van (bedrijfs)afvalstoffen, asbestzaken, lozingen op riool en oppervlaktewater, vuurwerk en gevelreinigingen. Je participeert in bijzondere milieuacties met ketenpartners. Daarnaast verricht je onderzoek en opsporingsactiviteiten en treedt waar nodig corrigerend op om een bijdrage te leveren aan het behalen van de door Stadsbeheer geformuleerde doelstellingen op het gebied van schoon, heel, veilig en bereikbaar.

Enkele voorbeelden van wetgeving waaruit deze handhavingstaken voortvloeien zijn: Wet Milieubeheer (WM), Wet bodembescherming (Wbb), Waterwet, Woningwet, Wet op de Economische delicten (WED), Bouwverordening, Algemene Plaatselijke Verordening (APV), Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering, enz.

Door team Milieu wordt vooral gecontroleerd of regels correct worden nageleefd, zo wordt een bijdrage geleverd aan de veiligheid en leefbaarheid voor burgers van Rotterdam. Je voert met een collega controles uit, surveilleert en handelt milieumeldingen af. Hierbij is een grote mate van zelfstandigheid vereist. Je kijkt meervoudig en je maakt een inschatting van de situatie ter plaatse. Je verwijst waar nodig, schakelt opruimende instanties in, laat eventueel gevaarlijke stoffen zoals asbest bemonsteren. Je maakt afhankelijk van de ernst van de overtreding een waarschuwingsbrief op, of een bestuurlijk rapport en/of je pakt gelijk door met een proces-verbaal of een BSM-M.

Vraag en aanbod
Je hebt een afgeronde MBO diploma niveau 4 en een afgeronde diploma milieu BOA domein 2 en RTGB (eis!). Daarnaast beschik je over aantoonbare werkervaring met milieu handhaving. Je communicatieve, administratieve en juridische vaardigheden (bij voorkeur in strafrechtelijke en/of bestuursrechtelijke handhaving) zijn goed ontwikkeld. Je werkt in rooster onregelmatig en daarnaast in de wacht en waakdienst (piket). Rijbewijs B is een vereiste.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.662,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek. Toeslag Onregelmatige Dienst en Piket is afhankelijk van het rooster.

Omschrijving afdeling
De afdeling Stedelijke Inzet houdt zich onder andere bezig met diverse toezichthoudende en handhavende taken zoals markten, jeugdhandhaving, pandencontrole, milieu, drank en horeca en taxi. Door te handhaven op verschillende disciplines wordt een bijdrage geleverd aan de veiligheid en leefbaarheid voor burgers van Rotterdam.

Over de organisatie
Rotterdam haalt de ene prijs na de andere binnen. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Hier is ruimte voor mensen met ideeën. Werken in Rotterdam is leuk, werken aan Rotterdam is nog leuker. Wil jij je je met hart en ziel inzetten voor de stad en haar bewoners? Wil jij alles uit jezelf en je collega’s halen? Welkom. In Rotterdam kan alles wat jij kunt.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster
Stadsbeheer werkt aan resultaat op straat. Aan een openbare ruimte die schoon, veilig en onderhouden is. De medewerkers variëren van rioolreinigers tot straatvegers, van stadswachten tot toezichthouders in garages en van onderhoudsmonteurs tot landmeters. Of het is nu is via beheer, onderhoud, handhaving of toezicht, Stadsbeheer heeft één doel. Dagelijks de handen uit de mouwen steken voor een verzorgd Rotterdam. Omdat het altijd beter kan.

Contactgegevens
Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met Sjoerd Derksen, teamleider, tel. 06-13929498. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Patrick Keijer, Recruiter, te bereiken via tel. 06-51623495.

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Rotterdam, Milieucontroleur, Milieu handhaving, Gemeente.

Contactgegevens

Contactpersoon Sjoerd Derksen
Telefoon 06-13929498

Vestigingsplaats

Solliciteer