Gemeente Rotterdam

Ervaren Beleidsadviseur Verkeer & Vervoer - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 26-07-2017 Functiecategorie Planologie / Ruimtelijke ordeni...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris maximaal € 4.740,- (schaal 11) ...
Ervaren Beleidsadviseur Verkeer & Vervoer

De ervaren beleidsadviseur richt zich op de beleidsvorming en/of de uitvoering van complexe projecten die voortvloeien uit dat beleid en weet het thema parkeren te positioneren binnen de integrale opgave van de stad. De beleidsadviseur werkt daarin samen met andere beleidsadviseurs en verkeersplanologen binnen de afdeling, en deskundigen vanuit de gehele gemeente en daarbuiten, belangenorganisaties en Rotterdammers.

De ervaren beleidsadviseur zal voornamelijk een bijdrage leveren aan het cluster parkeren.

De werkzaamheden van deze beleidsadviseur richten zich op bestuurlijke advisering op dit onderwerp, het adviseren over parkeren bij gebiedsontwikkelingen en diverse bouwprojecten in de stad, het organiseren van de besluitvorming over wel of niet invoeren van betaald parkeren in wijken waar de parkeerdruk groot is en het beantwoorden van vragen van Rotterdammers en de organisatie daarvan. Tevens ben je als beleidsadviseur gesprekspartner voor de regio voor het P+R beleid en organiseer je de besluitvorming over het invoeren van het P+R tarief op terreinen waar dat nog niet het geval is.

Vraag en aanbod
  • Je hebt ervaring in het vakgebied: minimaal 3-5 jaar.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.
  • Je bent specialist op het thema parkeren maar heeft brede kennis van het Verkeer en Vervoer veld.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je kunt goed in procesketen denken en bent in staat deze ketens te verbeteren.
  • Je hebt een pro-actieve (ondernemende) instelling.
  • Je bent stabiel en integer, flexibele instelling en een sterk analytisch vermogen en punctueel.
  • Je hebt ervaring met beleids- en/of staffuncties is een pre.
  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau.
Gevraagde competenties zijn resultaatgericht, omgevingsbewustzijn, flexibiliteit, adviesvaardigheid, communiceren en planmatig werken

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.740,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Omschrijving afdeling
De afdeling Verkeer & Vervoer zorgt er voor dat Rotterdam beschikt over een optimaal verkeersnetwerk gezien vanuit de invalshoeken economie, gezondheid en bereikbaarheid. Leidende principes de komende jaren zijn daarbij het werken aan een transitie naar verduurzaming van de mobiliteit en het positioneren van verkeer & vervoer als onderdeel van de integrale opgave. Een opgave die tevens een regionale component heeft. De missie koppelt de externe omgeving - duurzame mobiliteit en integraal werken - aan het fundament - het netwerk.

We zijn functioneel en juridisch beheerder van het verkeerswegennetwerk in de stad, zowel in fysieke zin als waar het gaat om het gebruik. Wij formuleren het netwerkbeleid en participeren in gebiedsontwikkelingen ten behoeve van een goed functionerend netwerk. Daarnaast hebben we operationele taken met betrekking tot verkeersregie.

Over de organisatie
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt.

Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?

Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster Stadsontwikkeling bouwt aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad, met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken. Wij initiëren en begeleiden ruimtelijke en economische investeringen in Rotterdam. Daarbij zijn wij zowel publiek ontwikkelaar als kwaliteitsbewaker. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden we Rotterdam bereikbaar. Door regels te handhaven zorgen we dat Rotterdammers veilig en aangenaam kunnen wonen. En met ons vastgoed huisvesten wij belangrijke publieke diensten en voorzieningen. Stadsontwikkeling geeft - samen met private en publieke partners - vorm aan de stad en houdt de stad in vorm.

Contactgegevens
Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Tijs Overbeek, teamleider, tel. 06-10943463. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Sevil Demir, recruiter, te bereiken via tel. 06-44345648.

Interesse?
Solliciteer direct via de ‘Solliciteer’ button.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Planologie / Ruimtelijke ordening
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Rotterdam, cluster parkeren, bestuurlijke advisering.

Contactgegevens

Contactpersoon Sevil Demir
Telefoon 06-44345648

Vestigingsplaats

Solliciteer